Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen horoskooppi perustuu kiinalaiseen astrologiaan, jonka historia ulottuu pitkälle Shang-dynastian aikaan (1700 eaa). Horoskooppi on jaettu 12 eläinmerkkiin, jotka toistuvat 12 vuoden jaksoissa. Jokainen eläin sekä kulloinenkin vuosi on yhdistetty tiettyyn elementtiin: metalli, puu, maa, vesi tai tuli. Näiden elementtien yhdistelmän nähdään määrittelevän ihmisen persoonallisuutta.

Rotta

Rotan vuonna syntyneiden sanotaan olevan ahkeria, säästäväisiä, mutta toisinaan hätiköiviä ja neuroottisia. He ovat varovaisia elämänvalinnoissaan ja vaikka se tuokin turvaa, liika varovaisuus voi estää tarttumasta eteen tuleviin uusiin mahdollisuuksiin.

Härkä

Härkä on sinnikäs ja pyrkii ylläpitämään olemassa olevia olosuhteita, joihin he ovat tottuneet. He luovat järjestystä kaaoksen keskelle. Rutiinit voivat kuitenkin estää tai hidastaa uuden oppimista.

Tiikeri

Tiikeri on luonteeltaan vahva ja ympäristönsä kanssa tasapainossa. He ovat valmiita seikkailuihin hetken mielijohteesta eivätkä kaihda uusia haasteita. Heitä on vaikea oppia tuntemaan, sillä sisäiset tunteet voivat olla rohkean ulkokuoren alla piilossa.

Jänis

Jänis tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja he osaavat olla rauhallisia myös kaaoksen keskellä, jos heillä on olemassa oleva suunnitelma, jota noudattaa.

Lohikäärme

Lohikäärme on äärimmäisyyksien eläinmerkki, joka voi yhtä lailla menestyä kuin kokea pettymyksiä useita kertoja elämänsä aikana. Heillä on selkeä näkemys maailmasta ja hyvä oikeudentaju.

Käärme

Käärme arvostaa omia kokemuksiaan ja on kykenevä oppimaan virheistään ja heitä on vaikea huijata. Luonne vaatii muiden seuraa, mutta liika seurallisuus voi myös ahdistaa, koska tällöin omia etuja on vaikeampi suojella.

Hevonen

Hevosen merkissä syntyneet ovat sopeutuvaisia, lojaaleja, kärsivällisiä ja hyviä kuuntelemaan muita, mutta samalla hyvin itsepäisiä omien ideoidensa suhteen.

Vuohi

Vuohi arvostaa rutiineja ja vastustaa äkillisiä muutoksia elinympäristössään. He osaavat viedä projekteja saumattomasti eteenpäin ja toimivat hyvin ryhmässä, mutta samalla ovat tarkkoja siitä, kenet päästävät lähelleen.

Apina

Apina tekee päätöksiä nopeasti ja oppii kokeilemalla uutta. Tästä on etua nuorena, mutta impulsiivisuus voi tuottaa vaikeuksia myöhemmällä iällä.

Kukko

Kukko toimii vaistojensa varassa ja analysoi asioita syvällisesti, joka auttaa heitä löytämään oikeat ratkaisut. Yliajattelu voi kuitenkin viivästyttää päätösten tekoa.

Koira

Koira on älykäs ja älyllisiä haasteita janoava yksilö. Tämä näkyy rikkaana sisäisenä elämänä ulkoisen elämän kustannuksella.

Sika

Sian vuonna syntyneet ovat sosiaalisia ja he osaavat tuoda omat toiveensa ja ajatuksensa hyvin esiin. Tämä voi joskus kuitenkin näyttäytyä ylenmääräisenä tunteellisuutena.